Parkanon Puntin Nuutti Mansukoski piti yllä suomalaisvärejä viime viikolla päättyneissä nuorten EM-kilpailuissa Budapestissä. Nuutti ylsi ainoana nostajana mitaleille rikkoen jälleen yhden Suomen ennätyksen.

Vain reilu kuukausi sitten Nuutti loukkasi reittänsä harjoituksissa, mutta ongelmat näyttävät jääneen nopeasti taakse. 160 kiloinen nuori mies nosti jalkakyykyssä 340 kiloa onnistuen jokaisessa nostossaan. Penkkipunnerruksessa tankoon laitettiin viimeiseen nostoon 217,5 kiloa, joka on uusi Suomen ennätys. Onnistuneen noston jälkeen oli hyvä jatkaa kohti maastanostoja.

Kisa meni suunnitelmien mukaan, kun maastanostossakin kaikki nostot onnistuivat, joten pöytäkirjaan merkittiin puhdas sarja suorituksia. Maastanostossa viimeisellä yrityksellä nousi 352,5 kiloa.

Nuutti sijoittui jokaisessa lajissa, kuten myös yhteistuloksessa hopealle, joten kotimatkalle pääsi lähtemään jälleen kerran mitaleiden kilistessä kaulalla. Tämä olikin sitten viimeinen kilpailu nuorten sarjoissa, joten katseet saa siirtää seuraavaksi kohti aikuisten kisoja. Kovin kauas ei tarvitse katsella, sillä jo joulukuussa on luvassa aikuisten EM-kilpailut Virossa.