Parkanon Puntin Nuutti Mansukoski on hurjassa kunnossa tehdessään voimanoston historiaa.  Kun voimanostossa mittaillaan paremmuutta, on ainut tapa laskea yhteen jalkakyykyn, penkkipunnerruksen ja maastanoston tulokset. Vielä kun nostot suoritetaan ilman erityisiä nostoa helpottavia varusteita, on kaikki suoritukset vain miehestä tai naisesta kiinni.

Yli 120-kiloisten painoluokassa kilpaileva Nuutti harrastaa voimanostoa juurikin tällä klassisella tyylillä. Ylöjärven kansallisissa kisoissa lastattiin tankoon sellaiset rautamäärät, joita kukaan suomalainen ei ole aikaisemmin pystynyt nostamaan. Vielä juniori-ikäisiin tämän vuoden mahtuva Nuutti nosti nyt yleisen sarjan SE-raudoiksi 911 kiloa. Tämä hurja yhteistulos koostuu 342,5 kg jalkakyykystä, 213,5 kg penkkipunnerruksesta ja 355 kg maastanostosata. Kyykky ja penkki olivat myös 23-vuotiaiden uusia SE-rautoja.

Varaakin vielä jäi – kommentoi Mansukoski kisan jälkeen. Tavoitteena oli tällä kertaa tuo yhteistuloksen SE, mutta nostetaan seuraavissa kisoissa sitten taas lisää. Miehen pidemmän ajan tavoitteena on pyöreät 1000kg. Avoimen luokan aiempi Suomen ennätys oli Jari Saarion (910,5kg) nimissä.

Elokuussa kisaillaan sitten arvokisoissa, kun EM-kilpailut järjestetään Romaniassa. Mitalia sieltä lähdetään hakemaan. Viime vuonna kotiin tuomisina oli hopeaa – se nyt on vähimmäistavoite.

Kuva: Janne Ylimys