Parkanon Puntin painonnostajat Samuel Kaikkonen ja Santeri Suonpää nappasivat mitalit nuorten SM-kilpailuista Rovaniemeltä ja ennätyksiäkin kirjattiin uusiksi.

Varusmiespalvelusta suorittava Samuel Kaikkonen nosti 23-vuotiaiden ikäluokassa vakuuttavin ottein ja valmistautuu parhaillaan nuorten Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään Suomessa reilun kuukauden päästä.

Samuelin ensimmäinen tempaus epäonnistui jääden hieman eteen, mutta siitä eteenpäin kaikki nostot onnistuivat. Lopulliset raudat tempauksessa 109 kiloa ja työnnössä 138 kiloa ovat 247 kilon yhteistuloksen lisäksi uusia alle 23-vuotiaiden Suomen ennätyksiä. Sarjan 73kg voitto irtosi yli 40 kilon erolla seuraavaan.

Valmistautuminen kohti EM-kisoja jatkuu seuraavaksi viikon mittaisella maajoukkueleirillä ja harjoitusaikaa järjestyy kiitettävästi myös varuskunnassa.

Samassa 73kg painoluokassa nostanut Santeri Suonpää nosti sekä 20-, että 23-vuotiaiden ikäryhmässä. Nuorella miehellä on vielä vuosia edessä nuorten ikäluokissa, mutta menestystä on tullut SM-tasolla jo aiempinakin vuosina.

Santeri kävi sarjan voitosta erittäin tiukan taistelun Turkulaisen Ilmari Korpelan kanssa, mutta joutui lopulta taipumaan hopealle alle 20-vuotiaissa. Tempaus sujui erinomaisesti päätyen 91 kiloon. Työnnön aloituspaino 106 kiloa oli niin ikään helppo ja hopean varmistuttua siirtyi keskittyminen voittotaisteluun. Toisella nostolla suorille käsille nousi 110 kiloa – tai melkein, sillä kaksi tuomaria näki käsissä punnerrusta ja nosto hylättiin. Viimeiseen nostoon lastattiin jälleen voittoon vaadittava rautamäärä 114 kiloa ja painot nousivatkin helposti rinnalle. Ylöstyönnössä puhti kuitenkin loppui ja painot kolahtivat lavaan. Santerin kaikki nostot olivat melko pitkän kilpailutauon jälkeen omia ennätystuloksia ja riittivät 23-vuotiaissakin pronssille.