Parkanon Puntti ry:n 30-v. juhlakilpailut nostettiin Parkanon urheilutalolla menneitä muistellen, mutta myös uusia ennätyksiä tehden. Painonnostoseuran historiaan mahtuu runsaasti henkilökohtaisia SM-mitaleja ja SE-tuloksia, mutta myös yksi seurajoukkueiden Suomen mestaruus vuodelta 2010. Paljon menestystä niittäneet nostajat ovat jo siirtymässä taka-alalle ja nyt on aika panostaa nuoriin urheilijoihin.

Lauantaina jäsenten välisessä ryhmässä nostivat seuran juniorit ja nostouransa jo lopettaneet vanhemmat nostajat. Punttikoululaisista poikien alimmassa 35 kg painoluokassa Matias ja Miikka Kuusikko nostelivat lähes tasatahtiin. Matias kipusi korkeimmalle korokkeelle 43 kilon yhteistuloksella (tempaus 19 ja työntö 24 kiloa) kun Miikka päätyi 40 kilon (18+22) yhteistuloksella sarjassa toiseksi.  Molemmat onnistuivat kaikissa nostoissaan. 40-kiloisten poikien sarjassa Juho Honganpuhto nosti 53 kilon (22+31) yhteistuloksella poikasarjojen parhaat Sinclair pisteet. Pistevertailulla voidaan eri painoluokkien nostajia vertailla toisiinsa nähden.

Sarjassa 45 kiloa Kalle Kyösti teki viisi onnistunutta nostoa ja kirjautti pöytäkirjaan 46 kilon (20+26) yhteistuloksen ja nappasi sarjavoiton. Tomi Koskiniemi nosti 49 kilon sarjan voittoon 40 kilon (19+21) yhteistuloksella. Samassa sarjassa Juha Siro voimaili hopealle 19 kilon (8+11) yhteistuloksella.

Miesten sarjoissa Samuel Kaikkonen, 22 teki paluun nostolavoille 2-vuoden kilpailutauon jälkeen. Nuori mies oli melko vähäisellä harjoittelulla hyvässä kunnossa ja hätyytteli jo sarjan 67-kilon SE-rautoja. Nähtäväksi jää innostuuko Samuel totisempaan harjoitteluun ja tulee myöhemmin nostamaan ennätysraudat. Nyt tempauksessa nousi 97 kiloa ja työnnössä 120 kiloa.  Sarjaa ylempänä 73-kiloisissa nostaneella Miiro Kuusikolla kisatauko oli aavistuksen pidempi – edellisestä kerrasta kului lähes 14-vuotta. Vuonna 2007 uransa Suomen mestaruuteen päättäneellä Parkanon Puntin puheenjohtajalla on ollut muita kiireitä, mutta nyt juhlan kunniaksi mies nähtiin kisalavalla. Tekniikka on pysynyt hyvin muistissa, mutta rautamäärät ovat toki pudonneet takavuosista. Nyt tempauksessa nousi 85 kiloa ja työnnössä 105 kiloa. Voimassa olevat 40-v ikäluokan SE-tulokset ovat 87+105, joten siinä suhteessa taso on säilynyt hyvänä.

Mikko Kuusistolla oli Samuelin tapaan kahden vuoden kilpailutauko. Mies pokkasi vielä 2018 yleisensarjan SM-pronssia ja veteraanien SM-kultaa. Suomen mestaruuksia on plakkarissa huimat 10 kpl. Rauta liikkui Parkanossa siis varsin tuttuun tapaan ja helpon oloisesti. Mikko nosteli tällä kertaa 89-kilon sarjassa tempaisten 90 kiloa ja työntäen 122 kiloa.

Päivä jatkui kansallisella kilpailulla ja siinä nähtiin myös Parkanon Puntin nostajia. Naisten 64 kilon sarjassa Sini Siro onnistui hienosti jokaisessa nostossaan ja teki omat ennätyksensä. Tempaus tulos oli 55 kiloa ja työntötulos 71 kiloa. Nyt nostettu 126 kilon yhteistulos oikeuttaa osallistumaan niin 20-, kuin 23-vuotiaidenkin SM-kilpailuihin.

Miesten 73-kilon painoluokassa ottivat mittaa toisistaan Suonpään veljekset. Petteri on tyypillisesti nostanut sarjaa alempana, mutta nyt painon kehitys kulkee sitä tahtia, että sarja vaihtui seuraavaan. Santeri puolestaan on jo hetken nostanut tässä 73-kilon sarjassa. Santerilla oli tempauksen kanssa haasteita ja hän joutui tyytymään 75 kilon aloituspainoon. Ehkä tästä sisuuntuneena työntö kulki ennätysvireisesti ja 95 kiloa nousi suorille käsille. 100 kiloakin tuli jo hyvin rinnalle, mutta ylös asti rautamäärän saaminen siirtyi seuraaviin kisoihin. Petteri puolestaan pisti oman tempausennätyksensä uusiksi 63 kilon rautamäärällä. Työnnössä nousi hyvällä tekniikalla 75 kiloa. Lopputuloksena Santerille sarjavoitto ja Petterille hopeaa.

Miesten 81 kilon sarjassa Pauli Vehmasto ei säästellyt voimiaan. Tempaus sujui rutiinin omaisesti ja tulos oli 60 kiloa. Työntö puolestaan kulki vahvasti ja suorille käsille nousi 89 kiloa – uusi 65-vuotiaiden Suomen ennätys. Näihin suorituksiin oli hyvä päättää nostot Parkanolaisittain.

Päivän päätteeksi lavalle astelivat Suomen cupin osakilpailuun ilmoittautuneet nostavat. Kisaan voivat osallistua vain tulosrajan tehneet urheilijat. Kun osakilpailuiden jälkeen on aika kohdata loppuottelussa, jossa on jaossa rahapalkinnot. Parkanossa päivän parhaasta tuloksesta naisten osalta vastasi Alavuden Urheilijoiden Siri Sytelä 55-kilon sarjassa. Tempauksessa nousi 72 kiloa ja työnnössä 88 kiloa. Miesten parhaan tuloksen nosti Keljon Viestin Petri Lindfors miesten raskaimpaan eli +109 kilon sarjaan. Tempauksessa nousi 150 ja työnnössä 183 kiloa.