Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut sujuivat Parkanolaisittain erinomaisesti. Valmistautuminen kilpailuihin ei ollut poikkeuksellisen alkuvuoden takia kovin helppoa, mutta hyvällä harjoitteluasenteella tulokset ovat kivunneet ylöspäin.

Petteri ja Santeri Suonpää ovat panostaneet harjoitteluun kevään ja kesän ajan, mikä näkyi tulostasossa poikien SM-kilpailuissa Rovaniemellä. Molempien ennätykset paranivat selkeästi ja kilomäärät riittivät palkintokorokkeelle asti.

Petteri Suonpää kävi tiukkaa kisaa sarjassa 67 kiloa heti alusta asti. Tempauksessa nousi ennätysraudat 58 kiloa ja erittäin lähellä oli onnistua myös 61 kilon raudat. Muutaman kilon takaa-ajo asemasta oli hyvä lähteä työntönostoihin Tamperelaisen Veeti huhtamäen kirittäessä nostoissa. Nostoissa keskityttiin pronssimitaliin ja taktiikkana oli nostaa aina yhtä kiloa isompi yhteistulos kuin Veetillä. Petteri venyi erinomaisesti ja työnsi viimeisellä nostolla tarvittavan 79 kilon rautamäärän varmistaen pronssin itselleen. Sarjavoittoon nosti Timi Niemelä vakuuttavasti SE-raudoilla.

Santeri Suonpää nosti sarjassa 73 kiloa ja ennakkoasetelma oli kisata voitosta Helsinkiläisen Jesse Kääriäisen kanssa. Tempaus on Santerille vahvempi laji, joten tarkoituksena oli ottaa siinä etumatkaa muihin ja tämä onnistuikin suunnitellusti. Pöytäkirjaan merkittiin ennätysraudat 82 kiloa ja etumatkaa oli hankittuna 4 kiloa. Työnnössä 90 kilon aloituspainolla varmistui hopeamitali ja keskittyminen siirtyi voiton tavoitteluun. Seuraavan noston 97 kiloa oli todella lähellä onnistua, ilmeisesti tuomarit huomasivat käsissä pienen punnerruksen ja hylkäsivät muuten onnistuneen noston. Hyvän yrityksen johdosta tankoon lastattiin vielä tasan sata kiloa, joka olisi luonut painetta Kääriäisen nostoihin. Painot nousivatkin rinnalle, mutta ylöstyöntöön eivät voimat enää riittäneet. Kääriäinen varmisti työnnön aloituspainollaan sarjavoiton ja kaunisteli lukemia vielä 110 kilon työnnöllä. Santerin 172 kilon yhteistulos riitti hopean.

Santeri on rikkonut tulosrajan myös alle 20-vuotiaiden SM-kisaan, joten paluu Rovaniemelle tapahtuu jo kuukauden kuluttua niissä merkeissä. Kuluva vuosi on kaksospojille viimeinen 17-vuotiaiden ikäryhmässä.