Voimanostaja Nuutti Mansukoski on aloittanut vuoden vahvasti ja kahminut jo 3 SM-mitalia. Parhaana saavutuksena voidaan pitää yleisen sarjan SM-pronssia Oulussa maaliskuun puolivälissä pidetyissä kilpailuissa.

Asetelma yleisen sarjan kilpailuun lähtiessä oli varsin selvä ja tavoitteena oli tehdä kisassa vain hyvät tulokset. Mitalisija ei niinkään ollut tavoitteena, mutta mahdollisuudet siihen kuitenkin avautui, kun kaksi superraskaan sarjan miestä oli joutunut peruuttamaan osallistumisensa.

Jalkakyykyssä kaksi ensimmäistä nostoa (275 ja 290) onnistuivat hyvin ja viimeiseen nostoon ladattiin omat henkilökohtaiset ennätysraudat 302,5. Nostoyritys jäi kuitenkin yritykseksi. Penkkipunnerruksessa aloituspaino ja kakkosnosto (175 ja 185), joka oli jo M23 ikäluokan uusi SE onnistuivat hyvin. SE-nosto oli jopa kevyt. Kolmanteen nostoon laitettiin 190 kiloa tankoon, ja yritys oli todella lähellä onnistua. Sentin kun tanko olisi noussut ylemmäs, olisi ennätyskilot uudella kymppiluvulla olleet tosiasia.

Maastavedossa aloituspaino (290) oli rutiininosto. Kakkosnostossa 310 kiloa oli uusi henkilökohtainen ennätys, joka nousi erittäin hienosti. Kolmosnostoon ladattiin 325 kiloa, jolla Nuutti olisi saavuttanut uuden sataluvun (800) yhteistuloksessa. Yritys oli erittäin hyvä, ja kävi niin kuin penkissäkin, että todella pienestä jäi kiinni raudan nouseminen loppuun asti. Tässä vaiheessa oli jo pronssi varmistunut, joten isoja ennätysrautoja sai koittaa vaarantamatta mitalia. 785 kilon yhteistulos oli odotetun lainen, mutta mitali oli kuitenkin mukava yllätys.

Tammikuussa Nuutti nosti nuorten SM-hopeaa voimanostossa ja helmikuussa saman ikäluokan SM-kultaa penkkipunnerruksessa. Ihan näin vahvaa liikkeellelähtöä vuoteen ei osannut urheilija itsekään odottaa, kun vuoden takainen loukkaantuminen toi harjoitteluun reilun tauon. Nopea paluu suomalaisen voimanoston kärkikahinoihin motivoi taas kohti seuraavia kisoja.