Painonnoston nuorten Suomen mestaruudet ratkottiin viikonvaihteessa Porissa. Parkanon Puntin Sini Siro ja Santeri Suonpää onnistuivat kesän aikana rikkomaan vaaditun tulosrajan ja astelivat nyt kisalavalla.

Sini Siro onnistui omissa suorituksissaan eritäin hyvin, mutta niin onnistuivat myös muut kisaan osallistuneet. Alle 64 kiloisten sarjasta ei vielä mitalia irronnut, mutta henkilökohtaiset ennätyslukemat ovat nyt 50 kiloa tempauksessa ja 68 kiloa työnnössä. Sini sijoittui 118 kilon yhteistuloksella sarjassa viidenneksi. Sarjan voitti Jannike Bäckström 151 kilon yhteistuloksella.

Santeri Suonpäällä oli ennakkoasetelmien mukaan mahdollisuudet mitaleille alle 67 kilon sarjassa. Tempauksessa alkupaino onnistui helposti ja kahden yrittämän jälkeen vielä uudet ennätysraudat 70 kiloakin. Kisa kävikin jännäksi, kun ennakkosuosikki – Puntti Karhujen Timi Niemelä epäonnistui jokaisessa tempauksessaan ja näin muut nostajat jäivät taistelemaan mitaleista.

Työnnössä alkupainon kanssa ongelmiin joutui puolestaan Santeri Suonpää, vaikka raudat eivät painavalta tuntuneetkaan. 75 kiloa oli hieman liiankin kevyt alkupaino ja käsissä havaittiin sääntöjen vastaista pumppausta ylöstyönnössä. Vasta viimeisellä yrityksellä tuomarit hyväksyivät noston ja näin ollen kaikki yritykset tuli käytettyä. Yhteistulosta kertyi 145 kiloa. Kilpakumppaneilla oli nyt hyvä tilaisuus asettaa sellaiset rautamäärät tankoon, että ohittavat Santerin. Sarjan voittoon 155 kilon yhteistuloksella nostanut Teemu Sotaheimo ja 153 kilon yhteistuloksella toiseksi nostanut Jesse Kääriäinen hoitivat homman kotiin tällä kertaa. Santerin sijoitus ensimmäisissä 20-vuotiaiden SM-kisoissa oli mukavasti kolmas.