Painonnoston SM-kilpailut kaikkein nuorimmille ikäluokille järjestettiin toukokuun alussa Rovaniemellä. Parkanosta ei alle 15-vuotiaiden sarjoihin ollut osallistujia, mutta 17-vuotiaissa mitalien metsästys jatkui totuttuun tapaan.

Kisaviikonlopun parhaasta Parkanolaissuorituksesta vastasi Santeri Suonpää sarjassa alle 67 kiloa. Kilpailu hopea ja pronssimitalista oli jännittävä loppuun saakka. Santeri nosti tempauksessa uuden ennätyksen 67 kiloa ja oli erittäin lähellä onnistua myös 70 kilosta. Nostossa oli pieni tekniikkavirhe, jonka kaksi kolmesta tuomarista huomasivat. Työnnössä Santeri päätyi myös uusiin ennätyslukemiin 79 kiloa. Sarjan voittoon nosti Timi Niemelä 170 kilolla ja hopeaa nappasi Eemeli Toivonen 148 kilolla. Santeri nosti hienosti pronssille 146 kilon yhteistuloksella ja oli näin ollen jo lähellä rikkoa alle 20-vuotiaiden SM-kilpailun tulosrajan 150 kiloa.

Viime vuoden pronssimitalisti Sini Siro taipui tällä kertaa neljänneksi, mutta nosti kuitenkin odotetun kaltaisen rautamäärän. Tempauksessa nousi 47 kiloa ja työnnössä 62 kiloa, joten yhteistulosta kertyi 109 kiloa. Omat ennätykset ovat vuoden takaa vain pari kiloa enemmän. Taso alle 64 kiloisten sarjassa oli varsin kova voittajan nostaessa 140 kilon yhteistuloksen. Sinillä onkin hyvä tavoite nostaa yhteistulos kesän aikana 115 kiloon, joka oikeuttaisi osallistumaan alle 20-vuotiaiden SM-kilpailuihin.

Poikien kisassa Petteri Suonpää eteni rohkeasti ja suoritti hyviä nostoja. Tulokseksi kirjattiin 47+60 kiloa ja viimeisillä nostoilla oli lähellä onnistua myös selkeästi isommat rautamäärät. 107 kilon yhteistuloksella Petterin sijoitus oli alle 61 kiloisten sarjassa 6. kun sarjan voittaja kasasi 155 kilon yhteistuloksen.