Nuutti Mansukoski venyi loistosuoritukseen Liettuassa käydyissä alle 18-vuotiaiden voimanoston EM-kilpailuissa. Kilpailu oli erittäin tiukka, kun Venäläinen Sergei Volkov voitti penkkipunnerruksen ja jalkakyykyn. Viimeisessä lajissa maastanostossa Nuutti veti kuitenkin pidemmän korren tai paremmin sanottuna raskaammat raudat ja voitti 737,5 kg yhteistuloksella koko kilpailun. ME-yrityskin oli maastanostossa lähellä onnistua, mutta se hylättiin 2-1 tuomariäänin. 

Kisa alkoi jalkakyykyllä, jossa Nuutti eteni varmoin ottein ja onnistui jokaisessa nostossaan ja päätyi 272,5 kilon tulokseen. Venäläinen laittoi tässä lajissa 2,5 kiloa enemmän rautaa tankoon. Penkkipunnerruksessa Nuutti onnistui kahdessa nostossa ja sai tulokseksi 175 kiloa – Venäläinen laittoi tässäkin kohtaa vielä 2,5 kiloa paremmaksi ja jännitys selvästi tiivistyi.

Maastanostossa homma sitten lopulta ratkesi Venäläisen nostettua aloituspaino 250 ja vielä seuraavakin rautamäärä 270, mutta viimeiseen yritykseen lastattu 297,5 kiloa oli ehdottomasti liikaa. Viimeisen noston onnistuessa olisi sijoitukset vaihtuneet. Nuutti puolestaan aloitti maastanostot 280 kilon raidoilla ja nosti seuraavalla kierroksella 290. Viimeiseen nostoon lastattiin Maailman ennätys 301 joka nousi kyllä ylös, mutta nosto hylättiin tuomariäänin 2-1.

Vaikka ME-tulos olisi mukava bonus ollut on arvokilpailuissa sijoitus kuitenkin tärkein asia. Taktikointi ja painojen valinta onnistui siinä mielessä nappiin ja tästä myös kiitos Suomen joukkueen valmentajalle Timo Hokkaselle. Muut kilpailuun osallistuneet nostajat jäivätkin kisassa kauemmaksi, joten kilpailun kulku eteni kahden nuoren miehen voimien koitoksena alusta loppuun. Kaikki Nuuttin nostot olivat uusia Suomen ennätyksiä.