Parkanon Puntin Nuutti Mansukoski nosti viikonloppuna voimanoston Suomen mestariksi odotetusti. Tulokset olivat hieman odottamattomat, sillä suurin harppauksin on nuori mies etenemässä jo kohti arvokilpailuja.

Sarjassa 105+ kiloa ei Nuuttille vastusta löytynyt, sillä tämän raskaimman painoluokan poikia ei alle 17-vuotiaissa juuri löydy. Vuoden vaihteessa voimanostoliitto ottaakin käyttöön uudet kansainvälisesti käytössä olevat ikäluokat. Viimeistä vuottaan alle 17-vuotiaissa nostava Nuutti pääseekin nauttimaan sopivasti uudesta ikäluokasta, sillä jatkossa ns. subjunioreiden yläikäraja on 18-vuotta. Ensi vuonna mitä todennäköisemmin Nuutti laittaa taas ennätyksiä uusiksi.

Nyt käydyt nuorten SM-kilpailut nostettiin salossa lähes 90 nostajan voimin, joten imua klassisen voimanoston pariin on olemassa. Klassisessa tyylissä suoritusta auttavat tuet ovat kiellettyjä.

Vaikka Salon kisoissa ei samasta sarjasta vastusta löytynytkään on nuori mies oikealla asenteella liikkeellä ja haastaa itsensä aina tosissaan. Tavoitteena olleet SE-raudat nousivat taas jokaisessa nostomuodossa. Jalkakyykky eteni onnistuneilla nostoilla kilomäärin 230, 240 ja viimeisellä 251 kg.

Penkkipunnerruksessa rautaa lastattiin tankoon 150, 160 ja viimeiseen vielä 163 kiloa. Viimeinen nosto epäonnistui, mutta jo 160 kiloa oli edellistä ennätystä 7 kiloa parempi.

Maastanostossa viimeinen nosto epäonnistui hiuksen hienosti, joten onnistuneet nostot olivat nyt 240 ja 255 kg. Yhteistulos 666 kg on myös uusi Suomen ennätys. Kaikki edellä mainitut tulokset ovat uusia Suomen ennätyksiä 17-vuotiaisiin. Lisäksi kyykky, penkki ja yhteistulos ovat uusia alle 20-vuotiaiden ennätyksiä.

Nyt väliin tulee parin viikon treenitauko kun pelkän penkkipunnerruksen Suomen mestaruuksista nostetaan joulukuun alussa Tammisaaressa. Nuuttin tulokset ovat jo kansainvälistä tasoa, joten liiton kutsua nuorten edustustehtäviin voi jäädä odottamaan. Ennen kansainvälisiä kisoja on edessä vielä ainakin toiset nuorten SM-kilpailut, sillä ikäluokkien mentyä uusiksi uudistuu myös kilpailuiden järjestysajankohta. Seuraavat SM-kilpailut ovat heti tammikuussa.