Kansalliset Paroonin Puntit nosteltiin lauantaina 4.11. Parkanon urheilutalolla hyvien suoritusten saattelemana. Osallistuja määrä jäi tällä kertaa pieneksi, mutta siitä huolimatta kisassa nostettiin uusi Suomen ennätys.

Naisten sarjoissa kisaan otti osaa vain Alavuden urheilijoiden Siri Sytelä. Sirillä oli selkeästi tavoitteena rikkoa alle 17-vuotiaiden Suomen ennätys ja siinä hän myös onnistui. Tempausnostot lähtivät liikkeelle 67 kilosta ja toiseen yritykseen lastattiin SE painot 70 kiloa. Vielä ensimmäisellä yrittämällä painot eivät nousseet, mutta viimeisellään Siri nosti raudat tyylikkäästi suorille käsille.

Työntönostot sujuivat myös mallikkaasti, mutta niissä ei SE yrityksiä nähty. Parkanon Puntin Sini Kukkonen sai pitää nimissään olevat työnnön ja yhteistuloksen Suomen ennätykset ainakin vielä toistaiseksi. Siri Sytelä päätyi työntönostoissa 81 kilon rautamäärään.

Miesten sarjoissa nähtiin Parkanon Puntin edustajia ja muutama muukin. Alimassa 56 kilon painoluokassa Petteri ja Santeri Suonpää ottivat mittaa toisistaan. Miesten painoluokissa pojat nostavat samassa sarjassa, vaikka painoeroa onkin 5 kiloa. Santeri painavampana nostajana oli tällä kertaa vahvempi nostaen tempauksessa 44 ja työnnössä 54 kiloa. Petteri puolestaan päätyi 33+43 kilon rautamääriin. Molempien nostot sujuivat varmoin ottein ja kisalavalla nähtiin pelkästään onnistuneita suorituksia. Santerille sarjassa kultaa ja Petterille hopeaa.

Miesten 85 kilon sarjassa Parkanon Puntin Mikko Kuusisto ja Mikael Kouhia testasivat, kumpi on väkevämpi. Mikkohan se lopulta piti nuoremman takanaan nostaen tempauksessa 110 kiloa ja työnnössä 135 kiloa. Mikael nosti hopealle 105 + 135 kg tuloksilla, joten kisa oli mukavan tasainen.

Päivän kovimmasta suorituksesta miesten sarjoissa vastasi Kurikan Punttiklubin Petri Lindfors sarjassa yli 105 kiloa. Mies on pitkä ja painoakin 120 kiloa, joten nostot olivat näyttävänä näköisiä. Tempauksessa nousi 135 kiloa ja työnnössä miehen omat ennätysraudat 178 kiloa.