Parkanon Puntin voimanostaja Nuutti Mansukoski on etenemässä hyvää vauhtia nuorten SM-kilpailuihin. Klassisen tyylin voimanostokilpailut pidetään marraskuun loppupuolella ja harjoitukset ovat sujuneet nousujohteisesti.

SM-kisoja ajatellen Nuutti kävi testaamassa kuntoaan Pietarsaaren kansallisissa kisoissa viikonloppuna. Viimeistä vuotta 17-vuotiaiden ikäryhmässä nostava Nuutti pisti ennätysraudat kertaheitolla uusiksi. Nuutti nappasi kaikkien lajien ennätykset itselleen Karvialaiselta Roni Peltoselta ja Turkulaiselta Juhani Veijulalta. Penkkipunnerruksen SE Nuuttilla oli toki jo entuudestaan omissa nimissään sarjassa yli 105 kiloiset.

Jalkakyykyssä aloituspaino nousi ensimmäisellä yrittämällä ja SE raudat 230 kg viimeisellä yrityksellä. Penkkipunnerruksessa onnistui jokainen nosto ja Suomen ennätysraudat nousivat jokaisella nostolla – ensin 145 kg, sitten 150 kg ja lopuksi vielä 153 kg.

Maastanostossa aloituspainot 230 kiloa olivat vielä kevyttä lämmittelyä, mutta toisella nousi jo 250 kg ja viimeisellä ennätysraudat 256 kg. Yhteistulos 639 kg on myös uusi alle 17-vuotiaiden Suomen ennätys.

Samassa kansallisessa kisassa Pauli Vehmasto nosti 60-vuotiaiden ikäluokassa ja 83 kilon painosarjassa kelpo tulokset, vaikka kaikki nostot eivät onnistuneetkaan. Jalkakyykyssä nousi 170 kg, penkkipunnerruksessa 75 kg ja maastanostossa 160 kiloa. Viimeisiin nostoyrityksin lastattiin huomattavasti isommat rautamäärät, mutta ne jäivät tällä kertaa nostamatta.