Painonnoston suosio naisten keskuudessa on lisääntynyt huomattavasti. Tämä näkyi hyvin, kun Parkanon Puntti ry järjesti Etelä-Suomen mestaruuskilpailut 9.-10. syyskuuta.

 

Painonnosto on ollut perinteisesti enemmän miesten laji, mutta tilanne on muuttunut viime vuosien aikana. Kuten yleisen sarjan SM-kilpailuihin alkuvuodesta, myös nyt käytyihin kilpailuihin osallistui enemmän naisia kuin miehiä. Parkanon urheilutalolla kilpailtiin kahtena päivänä – ensin aikuisten Etelä-Suomen mestaruuksista ja sen jälkeen Juniori Cupin Etelä-Suomen osakilpailun pisteistä.

 

Naisten painoluokissa nähtiin useita mallisuorituksia, kun lavalla oli useampikin maajoukkuenostaja. Kirkkaimpana tähtenä nähtiin Lohja Liftingin Meri Ilmarinen, joka palkittiin myös kilpailun parhaana naisnostajana. Merin nosti tälle kertaa normaalia painoluokkaansa ylemmässä alle 90 kiloisten sarjassa ja vaikka onnistuneita nostoja nähtiinkin vain kaksi, oli tulos vertaansa vailla – tempauksessa nousi suorille käsille 98 kiloa ja työnnössä 120 kiloa.

 

Miesten puolella parhaasta tuloksesta vastasi Lempäälän Kisan Teemu Roininen, joka miesten ylimpään eli yli 105 kg sarjaan tehtaili kelpo lukemat. Tempauksessa nousi 150 kiloa ja työnnössä 195 kiloa. Teemu onnistui tällä kertaa kaikissa kuudessa nostossaan, joka on hyvä saavutus jo sinänsä.

 

Parkanon Puntin nostajia nähtiin tällä kertaa vain Juniori Cupin listoilla. Sini Siro onnistui erinomaisesti kaikissa nostoissaan ja varaa selvästi parempaankin tulokseen on olemassa. Tempauksen kohdalle kirjattiin lukemat 36 kiloa ja työnnön puolestaan 50 kiloa. Näillä rautamäärillä sini sijoittui alle 63 kilon sarjassa hopealle. Lähiaikojen tavoitteeksi voikin asettaa jo pyöreät 100 kiloa yhteistulosta.

 

Poikien 50 kilon sarjaan osallistunut Petteri Suonpää onnistui kolmessa nostossaan, joten onnistumisien suhteen jäi vielä varaa parempaan. Tempauksessa nousi 30 kiloa ja työnnössä 40 kiloa. Petteri nosti joka tapauksessa omat ennätyksensä molemmissa lajeissa ja sijoittuikin sarjassaan hopealle.

 

Santeri Suonpää nosteli sarjaa ylempänä eli 56 kiloisissa, jossa olikin Juniori Cupin pisin osallistujalista. Melko tasaisessa kisassa Santeri paranteli roimasti ennätyksiään lukemiin 43+53 kiloa. Sadan kilon yhteistulos on siis aivan tuota pikaa hyppysissä. Santerin sijoitus tasaisessa sarjassa oli 4.

 

Kilpailuun osallistuneet Parkanolaiset ovat punttikoulujen kautta lajiin mukaan tulleita. Harjoituksia pidetään Parkano urheilutalolla niin, että tytöille ja pojille on omat ryhmät, joihin voi liittyä mukaan milloin vain.

 

Molempien kilpailuiden tulokset