Painonnoston alle 17-vuotiaiden SM-kilpailut nostettiin Rovaniemellä 20.-21.5. Parkanon Puntin nostajat matkasivat Ounasvaaralle luottavaisin mielin, omia ennätyksiään rikkomaan.

Valmistautumisen osalta otettiin loppukiriä ja harjoitustahti kiihtyi kevään mittaan. Ennakkoon suunnitellut painosarjat tosin menivät osittain uusiksi, sillä nuorten miesten kasvuvauhti on ollut kovaa. Vielä nykyisillä säännöillä painoluokkaa voi vaihtaa punnituksen yhteydessä ilman ennakkosuunnitelmia.

Petteri Suonpää oli ilmoitettu sarjaan 50 kiloa ja tämä suunnitelma piti kisalavalle asti. Petterin kilpailu eteni varsin vakuuttavasti ja poika onnistui jokaisessa nostossaan. Molemmissa lajeissa syntyi henkilökohtaiset ennätykset, jotka ovat nyt tempauksessa 30 kiloa ja työnnössä 37 kiloa. Näillä painoilla Petteri sijoittui sarjassa kuudenneksi.

Santeri Suonpäällä suunnitelmat sen sijaan muuttuivat matkan varrella. Sarja 50 kg vaihtui yhtä ylemmäksi 56 kiloon. Myös Santeri oli hyvässä vireessä ja päätyi 35 + 44 kilon lukemiin. Molemmat olivat omia ennätyslukuja ja sijoitus sarjassa oli kuudes.

Toisen kilpailupäivän nostoihin valmistautuivat Leevi ja Nuutti Mansukoski. Ensimmäisenä lavalle pääsi Leevi, tosin ennakkoon suunniteltua sarjaa ylempänä. Leevi nosti nyt ensimmäisen kisansa sarjassa 77 kiloa ja pääsi mukaan tasaiseen taisteluun. Tempauksessa nousi omat ennätysraudat 57 kiloa. Toinen nostoista epäonnistui ja lopulta rahkeita olisi ollut enempäänkin. Työnnössä taktiikkana oli pronssimitalin tavoittelu. Aloituspainon 70 kiloa jälkeen tankoon lastattiin 76 kiloa, joka myös onnistui. Viimeiseen yritykseen lastattiin mitaliraudat 83 kiloa, mutta ne jäivät tällä kertaa nostamatta – lopullinen sijoitus oli sarjan 4. Ennätys rikkoutui kuitenkin toisella nostolla ja Leevi oli suorituksiinsa erittäin tyytyväinen.

Nuutti Mansukoski sai kunnian päättää kilpailut nostaen koko viikonlopun suurimmat rautamäärät. Yli 94 kiloisten poikien sarjassa oli kaksi vastustajaa, mutta he pysyivät varmasti Nuuttin takana. Tempauksessa suorille käsille nousi 83 kiloa ja siitä oli hyvä jatkaa työntönostoihin. Työnnössä nähtiin tempauksen tapaan vain onnistuneita nostoja ja tulokseksi kirjattiin 113 kiloa. Kaikki tulokset olivat Nuuttin omia ennätyksiä. Nuuttin kultamitali sinetöi Parkanolaisittain onnistuneen kisamatkan.