Parkanossa järjestettiin lauantaina kautta aikojen ensimmäiset kansallisen tason voimanostokilpailut. Parkanon Puntti on pitkään toiminut painonnoston parissa, mutta nyt oli vihdoin aika ottaa järjestysvastuulle myös voimanostokilpailut.

Paikallisittain iloisin yllätys oli alle 17-vuotiaan Nuutti Mansukosken vanhat esitykset. Kilpailut olivat järjestäjän kannalta mieluisat, kun nostajia tuli jopa Helsingistä saakka. Osanottajamäärä oli vielä ensimmäisissä kilpailuissa maltillinen, mutta toivotaan sanan kiirivän ja tuovan lisää nostajia, kun seuraavan kerralla voimaillaan Parkanossa.

Sarjassa 74 kiloa nostanut Parkanon Puntin Eemeli Ojalainen päätyi jalkakyykyssä 140 kiloon ja penkkipunnerruksessa 110 kiloon. Maastanostossa 200 kilon yritys jäi odottamaan vielä seuraavaa kertaa, kun nyt pöytäkirjaan kirjattiin 185 kilon lukemat. Yhteistuloksella 435 kiloa irtosi 324 Wilks-pistettä.

Sarjaa ylempänä Pauli Vehmasto kyykäsi erinomaisesti, vaikka viimeinen 185 kilon yritys jäikin hieman liian korkeaksi, eikä suoritusta hyväksytty. 175 kiloa sen sijaan nousi puhtaasti kaikin tuomariäänin. Penkkipunnerruksessa ja maastanostossa Vehmasto nosti vain varman tuloksen ja säästeli kädessään olevaa haavaa.

Alle 120 kilon sarjassa Nuutti Mansukoski otti reilun harppauksen eteenpäin ja lastautti jo miehekkäät rautamäärä tankoon. Vielä 16-vuotias nuorukainen kyykkäsi 205 kiloa ja rauta liikkui kevyen näköisesti. Penkkipunnerruksessa liikkeellelähtö tapahtui heti ikäluokan uudesta SE-panosta onnistuneesti. Harmi vain, että kilpailun tuomarit olivat korttiluokaltaan alempaa kansallista tasoa, joten ennätystä ei voitu virallisesti hyväksyä. Hetkeä myöhemmin Nuutti nosti vielä 137,5 kiloa niin ikään suorille käsille. Maastanosto sujui myös omien ennätysten merkeissä ja viimeisellään Nuutti kiskaisi 210 kiloa lattiasta. Yhteistulosta kertyi 552,5 kiloa ja Wilks-pisteitä 321.

Kilpailun parhaasta suorituksesta Wilks-pisteiden perusteella vastasi Seinäjoen Voimailijoiden Anssi Hautala kyykäten 83 kiloisten sarjaan 190 kiloa ja penkaten 130 kiloa. Maastanostossa kaveri oli vieläkin paremmassa iskussa ja veti 237,5 kiloa. Kilpailun kakkoseksi nosti Porilainen Paavo Hiltula ja kolmanneksi Tamperelainen Niko Honka.

Naisten puolella käytiin tasainen kamppailu, jossa pidemmän korren veti Tampereen voimanostajien Heidi Boström-Vesola 328 pisteellä (367,5 kiloa sarjaan 84 kg). Toiseksi voimaili Helsingin Tarmon Zahra El Fellah 326 pisteellä (367,5 kiloa sarjaan 84 kiloa).