Sini Kukkonen avasi EM-kisat Pohjoismaiden ennätyksillä

 

Sini Kukkonen, sarja 48 kg, aloitti hienosti EM-kilpailut Norjassa.  Tempaustulos 65 kg sivuaa hänen omaa SE ja PE-tulostaan ja työnnön 83 kg on uusi SE/PE kuten yhteistulos 148 kg.

Painonnoston EM-kilpailut 10.-17.4.2016 Norjan Fördessä alkoivat 10.4. Suomalaisista ensimmäisenä lavalla esiintyi Sini Kukkonen naisten alle 48 kg sarjan B-ryhmässä. Sinin alkupaino tempauksessa 63 kg nousi rutiinilla. Toinen nosto 65 kg:lla jäi eteen, mutta kolmannellaan ylöjärveläinen kuittasi nämä raudat. Työnnön alkupaino 80 kg nousi helposti, mutta toisella nostolla 83 kg raudat jäivät eteen, kun ylöstyönnön vauhdinotto epäonnistui. Kolmannellaan Sini kuitenkin sai pidettyä uudet Suomen ja Pohjoismaiden ennätysraudat ylhäällä ja samalla parani myös yhteistuloksen Suomen ja Pohjoismaiden ennätys.  Kukkosen loppusijoitus sarjassa 48 kg oli 14. Sarjan voitti Turkin Sibel Ozkan Konak tuloksella 182 kg (82+100).

Kilpailujen jälkeen Parkanon Punttia edustava Ylöjärveläinen oli hyvin onnellinen ja helpottunut, kun pitkä kisaprojekti kaikkine mutkineen oli onnistuneesti takanapäin. Tovin kisan jälkeen Kukkonen kuitenkin harmitteli perjantaina iskenyttä vatsapöpöä, joka vei nostoista parhaan terän tuntuen ennen kaikkea ”jalkojen löysyytenä”. Näistä lähtökohdista itse suoritus oli kuitenkin erinomainen. Sini avasi EM-nostot hienosti ja joukkue voi jatkaa ensisijaista tavoitettaan kohti – maapaikka Rion olympialaisiin on tarjolla EM-kisojen kuudelle parhaalle maalle, joilla ei vielä ole olympiapaikkaa naisten painonnostossa.

NOSTAJAN PERUSTIEDOT:

Sini Kukkonen -86

Kotipaikka: Ylöjärvi

Seura: Parkanon Puntti

Ennätykset sarjaan 48 kg: Tempaus 65 kg (SE/PE), työntö 82 kg (SE/PE), yhteistulos 146 kg(SE/PE)

Valmentaja: Timo Kukkonen, Valkeakoski

 

Lähde: Suomen Painonnostoliitto ry